Skip to main content

Vrijwilligers welkom

Onze vrijwilligers zijn onmisbaar in ons hospice. Zij ondersteunen de verpleegkundigen en de mantelzorgers in de persoonlijke verzorging van de bewoners en houden het huishouden van het hospice draaiende.

Dat houdt in dat ze gastheer of gastvrouw zijn, koffie en thee serveren, boodschappen doen, koken, desgewenst een luisterend oor bieden, voorlezen, een hand- of voetmassage geven en/of waken. Vrijwilligers werken altijd in (wisselende) koppels, zodat zij onderling ervaringen kunnen uitwisselen. Dat levert vaak waardevolle sociale contacten op. De vrijwilligers zijn in ons hospice aanwezig van ’s morgens 7.00 uur tot ’s avonds 23.00 uur. De vrijwilligers worden gecoacht en ondersteund door de coördinatoren.

Introductiecursus

Voordat je wordt ingezet, volg je een introductiecursus van ongeveer zes dagdelen onder leiding van onze coördinatoren. Je wordt verder geschoold door middel van aanvullende cursussen.

Neem contact op met de coördinator voor de komende cursus-data.

Inzet minimaal één dagdeel

Er wordt van je verwacht dat je minimaal één dienst per week beschikbaar bent voor ons hospice. Om de belasting te verdelen vragen we je één dienst per maand in het weekend beschikbaar te zijn en op jaarbasis één dienst tijdens een feestdag te draaien. Een dienst duurt vier uur. Na de introductiecursus en een inwerkperiode ontvang je van de coördinator inloggegevens die je toegang geven tot het digitale rooster en het Prikbord. In het eerste kun je je diensten zelf invullen; op het Prikbord wordt belangrijke informatie verstrekt.

Wat krijg je ervoor terug?

Het werk is onbetaald, maar eventuele onkosten worden uiteraard vergoed.

Je krijgt voor dit emotioneel belastende werk echter heel veel terug: een hecht team, regelmatige (bij)scholing, uitjes, lezingen, workshops, enzovoorts. Daarnaast mag je regelmatig getuige zijn van momenten waarop het leven intensief beleefd wordt.

Privacyverklaring

Bekijk in de privacyverklaring sollicitanten hoe we met de door jou aan ons verstrekte persoonsgegevens omgaan.

Meer weten?

Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk?  De coördinatoren vertellen je er graag meer over. Neem gerust contact op met één van de coördinatoren (010 – 31 82 821 of info@hospiceijsselpolder.nl) Of kom gewoon eens langs, we ontvangen je graag. Bel even om een afspraak te maken, dan weet je zeker dat we tijd voor je hebben.

Wilt u eens komen kijken in het hospice?