Skip to main content

Het leven is wat je ervan maakt. Maar wat wil je er dan van maken?
Na een studie Fiscaal Recht begon ik als fiscalist bij een groot internationaal bedrijf. Een snelle financiële wereld. Als tegenhanger deed ik vrijwilligerswerk, een buddy-project met een oudere dame. Wat een voldoening kreeg ik uit die paar uurtjes per week. Na een paar slapeloze nachten heb ik mijn vaste baan opgezegd.


Ik vertrok voor 8 maanden naar Nieuw-Zeeland waar ik op boerderijen werkten. Met een rugzak vol ervaring kwam ik terug in Nederland, en nu? Eén ding was zeker, ik ging niet meer terug de belastingadvieswereld in. Vlak na terugkomst kreeg ik een baan aangeboden bij de gemeente Krimpenerwaard, als juridisch adviseur sociaal domein. Totaal ander werk, en totaal andere mensen. Daarnaast begon ik ook als vrijwilliger bij het hospice IJsselpolder. Een plek waar ik kan leren, mensen kan ontmoeten, verhalen hoor en vooral wat voor mensen kan betekenen. De rode draad in mijn leven.
Dus wat wil ik dan met mijn leven? Ik wil graag een wooncollectief/zorgboerderij voor (eenzame) ouderen. Een plek bieden waar ze kunnen wonen, samen eten en waar je ook op oudere leeftijd nog een doel hebt in het leven, zoals helpen bij de verzorging van de dieren, de moestuin en overige werkzaamheden op en rond de boerderij. Een toekomstdroom die wacht op realisatie, maar eerst mijn rugzak vullen met ervaringen.
Lees hier meer over op:
Blog | Boerderij van Thoen